ESF-ambassadeurs 2020_infopagina

 

Waarom loont het om ESF-ambassadeur te worden?

ESF Vlaanderen kiest jaarlijks 3 ambassadeurs, één per thema: werkbaar werk, levenslang leren, arbeidsbemiddeling & sociale inclusie.

Als ESF-ambassadeur dragen we jou een volledig jaar voor als voorbeeldproject. Bij vragen van de pers, de Europese Commissie, Vlaamse overheid,... naar goede projecten, geven wij systematisch onze ambassadeurs door. 

Je ontvangt een cheque van 10.000 euro die je dient te gebruiken voor het extern bekendmaken van je project. We verwachten van de winnaars een korte omschrijving van welke acties ze graag willen ondernemen met het prijzengeld.

Daarnaast bieden we alle deelnemers van de wedstrijd een opleiding aan om zelf met je smartphone video's te maken. Niet alle organisaties hebben het personeel of de middelen om zelf een video te maken. Om dit op te vangen, organiseren we  een gratis opleiding van een volledige dag in beperkte kring. Hierna krijg je een maand de tijd om zelf aan de slag en je eigen winnende film te maken. 

 

Hoe ga je aan de slag?

* Eind augustus 2020: mogelijk extra opleidingen "videografie met je smartphone"
We willen elke organisatie de tools geven om zelf een video te kunnen maken. We gaven vier van deze opleidingen in het voorjaar. Mogelijks herhalen we die eind augustus. Meer informatie hierover volgt. Je bent niet verplicht om deze opleiding te volgen, ook zonder deze opleiding kan je deelnemen aan de wedstrijd.

31 augustus - 2 oktober 2020: Laad je video op via onze facebookpagina of het wedstrijdplatform
Je kan je video opladen via een inschrijvingsformulier op onze ESF Vlaanderen Facebookpagina. In de linkerkolom vind je onderaan een menu 'word ESF ambassadeur 2020' . Als je geen Facebookgebruiker bent, kan je ook inschrijven via het aparte wedstrijdplatform.

5 oktober -  23 oktober 2020: Maak promotie binnen je netwerk
Per thema gaan de 5 projecten met de meeste "likes" door naar de finale. 
Het stemmen wordt afgesloten op vrijdag 23 oktober 2020 om 12u. 

26 oktober - 6 november 2020: De vakjury kiest een winnaar
Een externe vakjury kiest per thema een winnaar.

Eind november 2020: Event bekendmaking winnaars
We organiseren begin juni een kleine receptie waarop alle finalisten uitgenodigd zijn. Hier onthullen we wie de winaars zijn van onze ambassadeurswedstrijd. 

 

De 3 thema's:

1. Werkbaar werk

Projecten die zich richten op werkbaar werk in ondernemingen en organisaties (combinatie werk – privé, leren en motiveren, aanpak van werkstress, autonomie & regelmogelijkheden, leiderschap …)

2. Levenslang leren

Projecten met focus op leren, op competenties van vandaag en morgen, toepassen van nieuwe leervormen, verbeteren van de aansluiting onderwijs – arbeidsmarkt …

3. Arbeidsbemiddeling & sociale inclusie

Projecten die focussen op het activeren en toeleiden naar werk van werkzoekenden, op het dichten van de kloof tot de arbeidsmarkt voor kwetsbare groepen, op inclusief beleid voor kansengroepen in organisaties …

Tip: Projecten die extra inzet tonen rond gender en diversiteit hebben een streepje voor bij de vakjury.
Hieronder kan je de uitgebreide voorwaarden nog eens nalezen.

 

Criteria om deel te nemen:

  • Je video mag maximum drie minuten lang zijn en vermeld het ESF-logo. Richtlijnen voor het gebruik van het logo vind je hier.
  • Alle lopende projecten kunnen indienen, ook recente projecten die opstartten in januari 2020. Projecten die afliepen in 2019 mogen ook deelnemen aan de wedstrijd.
  • Een promotor mag maximum 2 projecten indienen.
  • Je video mag verspreid worden door ESF Vlaanderen den dient conform de gdpr-wetgeving te zijn.

 

Contactpersoon: 

Kim De Paepe
T:
02/553 44 12

Bijlagen: