Stagelopen bij Club Brugge (Back on Track)

Wat?

Jongeren (16-30) met hun eerste werkervaring achter de rug, verbeteren hun werkattitude in het stadion van Club Brugge. Ze worden intensief begeleid tijdens een stage van vijf weken om daarna duurzaam aan het werk te gaan.

Waarom?

Hoewel er talloze initiatieven zijn om schoolgaande jeugd voor te bereiden op de arbeidsmarkt, glippen er nog steeds heel wat jongeren door de mazen van het net. 'Back on track' is het vervolgproject van 'Playing for Success', een succesvol programma uit de VS voor schoolmoëe jongeren van 10-14 jaar.

Waar klikte het?

Transnationaal werken vraagt een open geest doordat je anders moet leren denken. Het idee van een open geest houden is doorgedrongen tot in de eigen onderneming.

Het Vlaamse idee van het peterschap (door een speler uit de sportclub die hen motiveert om het programma en de schoolcarrière tot een goed einde te brengen ) werkt prima en wordt wellicht overgenomen in het buitenland.

Waar botste het?

Doordat de samenwerking met zowel Nederland als Engeland al enkele jaren liep, waren er voor de meeste hindernissen al oplossingen gevonden. Bovendien liggen deze culturen niet zo ver van de onze.

Transnationaliteit = ?

Je blik verruimen en ervoor gaan.