Nv Gezondaward

Heeft uw KMO aandacht voor de gezondheid van uw werknemers? Doe dan mee aan de nv gezond award!
Het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie vzw (VIGeZ) lanceert in samenwerking met Unizo, Idewe, Provikmo, Mensura, Attentia-CBMT, All Day Long, SD Worx, Vitamed en HR-Magazine de 2de editie van de ‘nv gezond award’, een wedstrijd voor KMO’s in Vlaanderen en Brussel die aandacht hebben voor gezondheid op de werkvloer. Met deze verkiezing wil het VIGeZ KMO’s motiveren om werk te maken van een gezondheidsbeleid. Een uitgelezen kans voor KMO’s dus om hun gezondheidsinitiatieven in de kijker te zetten.

De winnaar krijgt onder meer een abonnement op vers fruit, mag een jaar lang gratis deelnemen aan georganiseerde fietstochten in heel Vlaanderen en krijgt de kans om zijn gezonde bedrijfsinitiatieven in HR-Magazine voor te stellen. Inschrijven kan vanaf nu via www.nvgezond.be.

Waarom is investeren in gezondheid belangrijk?
Steeds meer KMO-bedrijfsleiders kampen met een uitstroom van zowel oudere als jongere werknemers waarvoor niet snel genoeg vervanging wordt gevonden. Om deze problematiek het hoofd te bieden, is een goed uitgewerkt gezondheidsbeleid onmisbaar voor een bedrijf. Uit onderzoek blijkt namelijk dat gezondheidsredenen als gevolg van een fysieke en emotionele werkdruk, een van de hoofdredenen zijn voor dit vroegtijdig afhaken.

Hoe deelnemen?
Om de samenwerking tussen buurbedrijven te stimuleren, roept de wedstrijd 2 categorieën in leven: de categorie ‘individuele KMO’ en de categorie ‘groep van KMO’s’.

Elke deelnemer vult een deelnamedossier in waarin gepeild wordt naar de inspanningen die u als bedrijf geleverd heeft op vlak van gezondheid en werk. Op basis hiervan zal een vierkoppige jury uit elke categorie 1 winnaar kiezen.

Wacht niet te lang! De 6 eerste inschrijvingen krijgen een startpakket aan een voordelig tarief met een aantal praktische tools en advies op maat.

Meer info over de ‘nv gezond award’ vindt u terug op www.nvgezond.be.

Bijlagen: