Openstaande oproep EaSI

In het kader van het EaSi of voluit the European Programme for Employment and Social Innovation- 2014-2020 (opvolger van het Progress-programma) staat nog tot 28 augustus volgende oproep open:
"call for proposals for social policy innovations supporting reforms in social services (VP/2014/008)".

EaSI is een Europees programma dat rechtstreeks wordt beheerd door de Europese Commissie. De oproep kadert in het Progress-luik.

Wat is het doel van de oproep?
De oproep beoogt sociale innovaties en hervormingen op het vlak van het sociale dienstenbeleid. Het gaat om volgende diensten: kinderopvang, lange termijnzorg, publieke arbeidsbemiddeling, opleiding en levenlang leren, gezondsheidszorg en diensten die armoede en sociale exclusie bestrijden.

Er wordt gemikt op nieuw beleid, nieuwe praktijken en processen die tegemoet komen aan bekende en opkomende uitdagingen.

Waarover kan een projectvoorstel gaan?
Het verbeteren van de implementatie, de beschikbaarheid, de toegankelijkheid, het bereik, de betaalbaarheid, de effectiviteit en efficiƫntie van een bestaande dienst of de creatie van een nieuwe dienst die beter aansluit bij de noden van de burger. Een projectvoorstel dient verder ook rekening te houden met de specifieke context van de betrokken lidsta(a)t(en) (zie country-specific recommendations of CSR's).

Meer informatie over de oproep (in het Engels, Frans en Duits) vind je hier.
Vragen over deze oproep? Mail naar empl-vp-2014-008@ec.europa.eu
.
Deadline: donderdag 28 augustus 2014