ESF-promotor lanceert gratis app voor ontwikkelen van cybersecurity-vaardigheden

Op 1 oktober lanceerde Secure Code Warrior de gratis mobiele applicatie Secure Code Bootcamp. Deze app stelt junior softwareontwikkelaars, studenten en afgestudeerden in staat veilig te leren programmeren en zo hun veiligheidsbewustzijn en -vaardigheden aan te scherpen.

De app maakt onder meer gebruik van spelletjesachtige activiteiten en uitdagingen om de gebruikers te leren kwetsbare codes te identificeren en essentiële codereview-vaardigheden te ontwikkelen in verschillende taalframeworks. Door de app te gebruiken leren beginnende programmeurs om veiligheid al vroeg in hun loopbaan te ontdekken en de juiste veiligheidsvaardigheden aan te leren. Cyberveiligheid en vertrouwen in technologie zijn steeds belangrijker geworden en staan vandaag extra in de kijker nu we massaal aan het thuiswerken zijn. 

Secure Code Warrior kon de app ontwikkelen met steun van het Europees Sociaal Fonds (ESF) en het Vlaams agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Zij kregen 200.000 euro steun om een project uit te voeren in de ESF-oproep Cybersecurity. Met deze oproep ondersteunt het ESF projecten die kmo’s meer weerbaar maken in de digitale economie door hun kennis en maturiteit op vlak van cybersecurity te vergroten.
De app is gratis beschikbaar op Google Play Store en zal later dit jaar ook op de Apple App store (iOS) gelanceerd worden.