Girls and Technology

Op 8 maart vieren we de vrouw, hoera! En hierbij plaatsen we graag een ESF-project in de kijker dat zich extra inzet om een werkplek te creëren waar vrouwen zich thuisvoelen: Girls and Technology.

Meisjes en technologie, het blijkt nog steeds een moeilijke keuze. In STEM-opleidingen binnen het technisch onderwijs blijven meisjes ondervertegenwoordigd. Projecten zoals Girls and Technologie, een transnationaal ESF-project van Het Technisch Heilig Hart Instituut Tessenderlo, willen meer meisjes stimuleren om te kiezen voor een technologische richting.

Samen met Techniek en Wetenschapsacademie van de UCLL, de Artesis-Plantijn Hogeschool en het Finse KoulutusAvain Oy en de University of Applied Sciences uit Oulu organiseren ze workshops in bedrijven die zich richten naar leerkrachten en leerlingen uit het lager onderwijs. Ze gaan op zoek naar rolmodellen en starten een digitaal platform. En niet onbelangrijk, ze moedigen bedrijven en scholen aan om een werkplek te creëren waar vrouwen zich thuis voelen.

Alle informatie over dit project vind je op girlsandtechnology.eu