Online inspiratiedag actief en gedeeld burgerschap

UITNODIGING

Hoe stimuleer je actief burgerschap?
Hoe geef je personen van buitenlandse herkomst een stem?
Hoe zorg je dat die stem gehoord wordt door lokale beleidsmakers?

Twee jaar lang brachten zes Vlaamse steden en gemeenten, samen met tal van partnerorganisaties, hun antwoorden op deze vragen in de praktijk. Aan de hand van uiteenlopende methodieken en slimme samenwerkingsverbanden versterkten ze het actief burgerschap, zowel bij personen met een migratieachtergrond als bij de brede samenleving. Het resultaat van hun inspirerende participatieve projecten presenteren ze op 03 december. Op deze online inspiratiedag maak je ook kennis met de bevindingen uit het onderzoek dat HIVA (KULeuven) samen het Minderhedenforum over de projecten voerde.

Samen met lokale bestuurders en ambtenaren, medewerkers uit middenveldorganisaties en onderzoekers kan je die dag dus inzicht krijgen in:

  • De realisaties van de diverse lokale projecten
  • Positieve, duurzame strategieën en methodieken om burgerschap bij personen van buitenlandse herkomst in een gemeente of stad te versterken
  • Uitdagingen en een blik op de toekomst a.d.h.v. concrete beleidsaanbevelingen gebaseerd op onderzoek

Voor wie?

Lokale beleidsvoerders, ambtenaren en lokale middenveldorganisaties die nieuwsgierig zijn naar effectieve, creatieve en duurzame praktijken voor het versterken van actief burgerschap van personen met een buitenlandse herkomst en de brede samenleving.

DE STUDIEDAG IS GRATIS MAAR INSCHRIJVING IS VERPLICHT VIA

www.inspiratiedagactiefburgerschap.be