Vertrouwen is goede basis voor telewerkbeleid

Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn ondernemingen massaal en in sneltempo overgestapt op telewerken. Sommige organisaties hadden al ervaring met telewerk, voor andere was het een stap in het onbekende en moest men al doende leren.

Voor IT-bedrijf Foreach verliep de omschakeling vrij vlot. Zoë De Roeck, HR-manager bij Foreach, vertelt dat vertrouwen de basis vormt voor een goed telewerkbeleid. Foreach heeft zo weinig mogelijk regels opgelegd. Medewerkers moeten ervoor zorgen dat ze de team- en organisatiedoelen behalen; waar ze werken is van ondergeschikt belang. In de praktijk werkt dit heel goed, aldus De Roeck. Alleen de verbondenheid dreigt een beetje te verwateren. Ruben De Gauw, Team Lead bij Foreach, probeert dit te verhelpen door met iedereen minstens een keer per maand 1 op 1 bijeen te zitten.

“Focuswerk gaat het beste thuis en zo wordt het kantoor een sociale plek”

Alle medewerkers worden ook een keer per maand voor een halve dag op kantoor verwacht om samen te eten en bij te praten. Focuswerk gaat het beste thuis, en zo wordt het kantoor een sociale plek, zo luidt de conclusie van Zoë De Roeck.  Bekijk hier de getuigenis van Foreach op de website Werkbaar werk.

Vandaag geven de Vlaamse overheid en het Europees Sociaal Fonds financiële steun aan ondernemingen die een telewerkbeleid willen opzetten of die hun medewerkers willen opleiden in telewerk-vaardigheden. Bekijk het overzicht van alle maatregelen op de website van de Vlaamse overheid of kijk met welke specifieke maatregelen ESF Vlaanderen uw onderneming kan ondersteunen.

U kan ook de federale inititatieven rond telewerken bekijken op de website van BeSwic.