Werk aan je duurzaamheidsbeleid in 3 gratis online workshops

Duurzaam ondernemen blijft doorgaan. In deze uitdagende tijden hebben we iedereen nodig om verandering in te zetten. Om zoveel mogelijk organisaties te ondersteunen in duurzaam ondernemen organiseert MVO Vlaanderen gratis online workshops. Via de Sustatool-methode leer je een duurzaamheidsbeleid op te maken dat inzet op weerbaarheid en het future proof maken van je organisatie.

De workshops zijn ingedeeld op 3 niveaus: beginner, gevorderd en expert en begeleiden je doorheen de hele Sustatool én jouw persoonlijke uitdagingen op vlak van duurzaamheid. Doorheen alle workshops wordt een innovatiestrategie gebaseerd op design thinking.

In de beginner workshop maken we je wegwijs in de Sustatool. We kijken naar de grootste uitdagingen en ambities volgens jou én je stakeholders. We zoomen in op de belangrijkste duurzaamheidskaders, hoe jouw organisatie impact creëert en waar je sterktes en zwaktes liggen. In deze workshop wordt vooral gefocust op de eerste stap van de Sustatool; Analyse.

In de gevorderde workshop focussen we op de volgende fase van de Sustatool en laten we je zien hoe je een gedragen duurzaamheidsvisie kan ontwikkelen. We gaan prioriteiten stellen en reiken verschillende methodologieën aan om te brainstormen rond acties en indicatoren en om hierover systemisch na te denken. In deze workshop wordt vooral gefocust op de tweede en derde stap van de Sustatool; geef richting en concretiseer.

In de expertenworkshop maken we van je duurzaamheidsbeleid ook werkelijkheid. Hoe ga je je vooruitgang meten, hoe stuur je bij? We laten je zien hoe je gebruik kan maken van het Sustatool Dashboard en gaan dieper in op changemanagement, projectmanagement en duurzaamheidsrapportage. In deze workshop wordt vooral gefocust op de vierde en vijfde stap van de Sustatool; voer uit en rapporteer.

Het resultaat? Aan het einde van deze workshops heb je heel wat bagage opgebouwd, heb je een gedragen en innovatief duurzaamheidsbeleid op zak én tonnen inspiratie. Schrijf je in  en word ook Sustatool ondernemer!