Wil je aan de slag met gezondheid op het werk?

Houd je je als HR-medewerker, intern of extern preventie-adviseur, leidinggevende, vakbondsafgevaardigde, dienstverlener of diversiteitsconsulent bezig met de gezondheid van werknemers?

Dan kan je vanaf nu terecht op de nieuwe portaalsite www.gezondwerken.be, een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) met steun van de Vlaamse overheid.
Het is de referentie in Vlaanderen die relevante informatie over gezondheidsbevordering op het werk bundelt en een brug vormt tussen de theorie en de praktijk.

Gezond werken staat voor fysiek en mentaal gezonde werknemers in een gezonde werkomgeving. Een gezonde leefstijl is daarbij belangrijk en richt zich op deze thema’s: voldoende beweging, evenwichtige voeding, niet roken, mentale veerkracht en voldoende slapen. Voor vragen als ‘hoe stimuleer ik mijn medewerkers om meer te bewegen?’, ‘wat kan ik doen om het dranken- en voedingsaanbod op mijn werkvloer evenwichtiger samen te stellen?’ of ‘hoe ver staat het momenteel met het gezondheidsbeleid in mijn organisatie?’ kan je vanaf nu terecht op deze nieuwe website.
Daarnaast vind je op www.gezondwerken.be:

• Informatie over de verschillende gezondheidsthema’s en de relatie met werk.
• Werkwijzen, tools en praktische tips om zelf aan de slag te gaan met gezondheid op de werkplek: opzetten, uitvoeren en evalueren van een gezondheidsbeleid.
• Inspirerende ‘best practices’ om van gezondheid op het werk een vanzelfsprekend thema te maken.
• Gebruiksvriendelijk overzicht van mogelijke acties en dienstverleners rond gezondheid.
• Jobfit en nv gezond: kadermethodieken voor een gezondheidsbeleid op het werk.
• Instrumenten, materialen, nieuwste inzichten en recente publicaties.

www.gezondwerken.be is een eenvoudige, pragmatische en praktijkgerichte website die ervoor zorgt dat professionals die zich inzetten voor gezondheid op het werk meteen aan de slag kunnen. Wil je echter een uitgebreid rapport raadplegen of in eerste instantie gewoon ervaringen uitwisselen? Geen nood, ook hierbij helpt deze website je op weg.

Kijk voor meer informatie op www.gezondwerken.be en word lid van de LinkedIn-groep ‘Gezond werken’.